Manel Ramon guanya per quarta vegada el concurs d’elaboradors de ratafia de Besalú

Aquest cap de setmana Besalú ha tornat a fer olor de Ratafia. El centre de la vila comtal s’ha tornat a omplir de gent i amants d’aquest licor aromàtic tan tradicional de la comarca. Desenes de licoraires vinguts de diferents punts de Catalunya es van aplegar durant tot el dia a la Plaça Llibertat en aquest esdeveniment, que ha consolidat Besalú com un dels referents del sector ratafiaire català. L’esdeveniment, va comptar amb la presència del vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró, vicepresident Generalitat de Catalunya: “Tinc experiència en altres fires de la Ratafia i he de dir que he vist molt nivell, perquè he provat la ratafia guanyadora. Felicitat per tant que aquesta iniciativa i el que significa, els valors culturals de les tradicions que al final són els nostres orígens i arrels i que ens permeten mantenir la nostra identitat, que malgrat la pandèmia les puguem continuar fer perquè són molt importants.”

El guanyador del concurs d’elaboradors d’enguany va tornar a ser Manel Ramon, que amb aquesta ja ha guanyat quatre edicions. Com és tradició, també es va poder tastar i es va posar a la venda la ratafia guanyadora de l’edició anterior, elaborada per Regina Juncà.

Manel Ramon, guanyador: “És una festa que fem a Besalú i la veritat és que estic molt content perquè cada any hi participo, perquè cada any faig ratafia a casa. Jo no la bec, la regalo tota. Intento participar en aquest concurs perquè és una festa molt de Besalú. Vaig guanyar la primera vegada també. Estic content.”

L’acte va estar amenitzat per la música de Puppy Thoughts i de l’Escola de Música de Besalú.