Salvem les Valls convida tres experts perquè exposin alternatives als projectes de les variants d’Olot i la Vall d’en Bas

Dissabte, l’entitat ecologista Salvem les Valls va convocar el públic a Can Trona per escoltar tres experts en natura i biodiversitat, geografia i mobilitat, Josep Maria Mallarach, Maria Àngels Alió i Francesc Magrinyà, que van exposar el seu punt de vista sobre els projectes de les variants d’Olot, les Preses i la Vall d’en Bas. L’objectiu de l’organització era el de confrontar aquests projectes amb el context d’emergència climàtica i plantejar si es tracta de la millor infraestructura possible o els experts podien aportar alternatives més ajustades al context present i futur.

Raül Valls, membre de Salvem les Valls: Sobretot volem fer dubtar. Nosaltres no pretenem tenir la raó absoluta, el que pretenem és fer dubtar la gent i que veritablment es pregunti si aquest és el camí que hem de seguir, un camí que fa cinquanta anys o trenta tothom veia molt clar però que avui no ho està tant.

Amb aquest tipus d’actes, Salvem les Valls assegura que vol mostrar la seva postura respecte de les variants, d’una manera reaonada i argumentada.

Raül Valls, membre de Salvem les Valls: El nostre no és en aquests moments un no perquè no, sinó que és un posicionament crític i que presenta alternatives. El plantejament és que anem a una societat on la mobilitat s’haurà de reduir per molts motius i la pregunta és si té sentit seguir fent grans carreteres quan el que hem de fer és reduir la mobilitat. Aquesta crec que és una pregunta que tots ens hauríem de fer, no només a la Garrotxa.

Per a la Salvem les Valls, és important organitzar els actes sobre el territori que consideren que es veurà altament afectat per la infraestructura. Les pròximes cites on Salvem les Valls vol transmetre les seves raons serà el 6 de desembre, amb motiu de la Fira de Sant Nicolau del Mallol, on hi tindran un estand informatiu per a l’interès de veïns i visitants, i el 12 de desembre, quan iniciaran una mobilització amb tractors des del polígon de la Serra fins a Codella, per a la qual conviden tant aquells que hi estan en contra com aquells que volen escoltar de primera mà els arguments de l’entitat ecologista.