Argelaguer planteja fer pagar més per l’aigua a aquells qui en gastin excessivament

Argelaguer planteja fer pagar més per l’aigua a aquells qui en gastin excessivament. Ja és sabut que aquest poble garrotxí ha batallat, sempre, per poder disposar d’aigua. Darrerament, celebren el fet d’haver pogut completar la construcció d’un dipòsit més gran, que els permetrà tenir més reserva d’aigua i un major abastament. Un proper pas, serà la construcció d’un pou nou. De cara a les ordenances fiscals del 2022 l’ajuntament estudia un augment del preu de l’aigua per aquells qui gastin més.


Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: Els excessos de consum els apujarem. Hem de mirar de fer que la gent estalviï l’aigua i controlar el consum d’aquest recurs. Què funciona? El que funciona és que els 18 metres cúbic per mes per família que, mirant tarifes, és el correcte. Per dir quelcom, n’hi ha de sobres. Farem un segon tram, de 5 a6 metres cúbics més, que l’apujarem molt poc. I després farem un tercer tram, que sí que el pujarem molt. Ara, s’ha de gastar molta aigua per arribar a aquest tercer topall. Sobretot on anem és a l’aigua industrial. Els comptadors de l’aigua ens permeten saber el que es gasta i nosaltres tenim una empresa al municipi que gasta tanta aigua com tota la resta del municipi. Hem de mirar si es pot reutilitzar aquesta aigua, o el que sigui. Però no gastar tanta aigua.

Des del consistori asseguren que aquesta pot ser una manera d’estalviar més aigua al poble i, més que penalitzar, conscienciar a aquells qui gasten més d’aquest recurs. Aquesta mesura, però, no serà efectiva fins a principis del 2022.

x