Els centres educatius garrotxins, indignats amb una decisió “sense cap criteri educatiu”

La decisió del Tribunal Suprem posa en dubte l’èxit del model educatiu català. Així ho creuen els centres garrotxins, que es remeten a les dades per defensar la seva gestió i les competències dels seus alumnes, que asseguren que en matèria de llengües, són iguals o millors que les de l’Estat.


Jordi Antiga, director Institut La Garrotxa: “Cada any, les dades del nostre institut demostren competències bàsiques molt bones. El que estem fent és treballar perquè els alumnes tinguin un bon domini del català, el castellà i l’anglès, i ara fins i tot el francès, que ens està costant una mica més”.

Tenen clar que aquest no és un tema de criteri educatiu, tot i que al final els afectats són ells. Des del consisitori van en la mateixa línia, i defensen el model d’immersió lingüística com una història d’èxit.

Mariona Camps, regidors d’Educació Aj. d’Olot: “És una vergonya que es judicialitzi un tema com l’educació. Els centres educatius fan una feina excel·lent i la immersió lingüística és un model d’èxit”.

Des del consistori asseguren que, de moment, no faran cap pas per impartir una matèria més en castellà, ja que des de la Generalitat així els ho han comunicat, i lamenten profundament que es posi en dubte l’escola catalana i el model educatiu per la llengua al país.

x