Més de 6.500 persones participen en el pla estratègic de la comarca

Gairebé un 11,4% de la població garrotxina. O el que és el mateix, més de 6.500 persones han participat en les enquestes virtuals, els tallers o les taules sectorials que en els darrers mesos s’han organitzat en el marc de Fem Garrotxa, un procés impulsat pel Consell Comarcal de la Garrotxa. Divendres a la Sala el Torín es va fer balanç de tot el material recaptat. Durant l’acte es va presentar l’esborrany del pla estratègic amb els objectius i els reptes de la ciutadania.


Érica Zárate, sòcia de la cooperativa Resilience Earth: Ha doblat el que teníem previst. Estem molt contentes de la participació. Molt diversa, tant a nivell intergeneracional com de diferents col·lectius de la comarca.

Però quines són les qüestions que més interès han despertat entre els participants?

Érica Zárate, sòcia de la cooperativa Resilience Earth: Sobretot, el tema més tocat és el de sostenibilitat i canvi climàtic. Si era una taula temàtica sobre salut sortia o si ser una taula d’economia sortia. Vinculat a això, un tema molt calent també és el de mobilitat a la comarca.

Francesc Canalias, director del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública SIGMA: Hi ha hagut una elevada participació de la gent jove. Això és important, perquè si estem fent un pla amb objectiu 2030 és important que la gent jove digui com veu el futur.

Altres temàtiques, com les d’inclusió social i cultural, salut mental en poblacions joves i grans i el model industrial també van ser destacades. Zárate va assegurar que els va sorprendre el grau de consciència de la població davant el medi ambient, la crisi climàtica i la qüestió de gènere.