Alerten del perill del relaxament ara que s’acosten molts dies de festa

Núria Bes, cap del Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública a Girona: “Les mesures són les que ja coneixem, però no les podem relaxar. La mascareta és el mecanisme més eficaç als interiors i en el cas dels exteriors si no es pot conservar la distància”.


Les mesures sanitàries són la millor manera d’evitar que  es propagui el virus. Ho són ara i ho han estat sempre, però potser amb la millora de les dades ens havíem relaxat. Ara hi ha una eina que no teníem abans, i és la vacunació.

Núria Bes, cap del Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública a Girona: “La sisena onada no serà com cap de les anteriors gràcies a la vacunació, ni pel què fa a dades ni a ingressos a l’hospital”.

El cap de setmana comptarà amb una novetat respecte de les altres finestres festives que ens havíem trobat al llarg de l’any. No hi haurà restriccions, no s’enduriran les mesures, però el que sí que es farà és demanar passaport Covid, en bars i restaurants. Veurem, al cap d’uns dies, el nivell d’eficàcia d’aquesta eina.