La Dalla acusa a la Policia Municipal de coacció i a l’ajuntament de persecució als moviments socials arran d’unes pintades contra la violència masclista

La Dalla Feminista va emetre un comunicat aquest dilluns per rebutjar l’actuació de la Policia Municipal i l’Ajuntament d’Olot duta a terme a una companya de la seva entitat. Divendres al matí, diversos punts d’Olot es van despertar amb unes pintades on s’hi podia llegir ’Aquí m’han agredit’, l’endemà del 25N.


Tal i com expliquen a l’escrit, dijous a nit un caporal de la Policia Municipal es va presentar a casa d’una membre de La Dalla per mostrar-li unes imatges captades des d’una càmera ubicada al centre de la ciutat on suposadament se la veia fent les pintades juntament amb una altra persona i coaccionant-la a que li digués qui era la persona que tenia al costat i que en cas de no fer-ho, podia acabar a comissaria o tornar a ser interrogada l’endemà al seu lloc de treball.

Des de La Dalla no s’atribueixen les pintades i consideren desproporcionada l’actuació policial, considerant aquest acte com un persecució política més per part de l’ajuntament als moviments socials de la ciutat. Des de l’entitat olotina es mostren incrèdules de l’actuació que s’ha dut a terme.

Ingrid Garcia, La Dalla Feminista: “La rapidesa amb què ho van fer ens sorprenen, perquè això va passar dijous i el diumenge a la nit ja hi havia un policia a casa de la nostra companya a les 11 de la nit, quan moltes vegades els truques i ens diuen que no hi ha afectius o bé casos de gent que ha trucat aquí a Olot per una agressió i no s’ha presentat ningú. I llavors també ens sorprenen les formes de l’ajuntament, perquè la regidora d’igualtat pot no estar d’acord en com es fan les coses, però  no crec que aquestes siguin les maneres de fer aquesta investigació, i a més tant ràpida, per unes pintades.”

Segons la versió explicada per l’Ajuntament d’Olot, els fets no van anar exactament com diu el manifest. Segons el consistori el caporal no va coaccionar en cap moment la noia, sinó que es va presentar a casa seva la tarda del diumenge, no la va trobar, van tornar al vespre i van acordar tornar-li a fer una visita el dilluns al vespre. A l’Ajuntament d’Olot no li consta que cap empresa ni cap veí hagi posat una denúncia per les pintades tot i que asseguren que hi ha olotins molestos. El consistori no ha comptabilitzat les pintades però recorden el cost que suposa esborrar-les són uns 40.000 euros anuals per tota la ciutat. Durant la organització i desenvolupament de l’acte de La Dalla, l’ajuntament assegura que no hi va haver cap problema.

Imma Muñoz, regidora d’igualtat Ajuntament d’Olot: “La sorpresa va ser que més tard, van aparèixer unes pintades gravades per les càmeres de la ciutat, i que la persona que les feia ho feia a títol personal però estava vinculada a La Dalla. És un acte que si es detecta la persona que el fa, s’ha d’incoar un expedient. La ciutadania no entén el tema de les pintades, sigui quina sigui la causa.”

Des del consistori asseguren que estan treballant de valent amb el tema de la violència masclista.

Imma Muñoz, regidora d’igualtat Ajuntament d’Olot: “Com a regidora d’Igualtat només puc dir que el que no faig és perseguir, sinó treballar amb el personal del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, amb la tècnica d’Infància i Joventut, amb la tècnica de l’Àrea Comunitària, amb el SAI i amb el SIAD. Amb la psicòloga del SIAD hem parlat amb les entitats feministes de tota la comarca i La Dalla no ha vingut.” 

Però des de La Dalla creuen que el que fa falta són accions directes.

Júlia Becerra, La Dalla Feminista: “En realitat les persones que han fet aquestes pintades estan fent la feina que s’hauria de fer des de l’ajuntament perquè fer una xerrada està molt bé, per sensibilitzar a la població, però ens cal acció directa i justícia per les víctimes. Recordem que a la Garrotxa en els darrers anys hi ha hagut tres dones assassinades per violència masclista i milers d’agredides. Dia rere dia patim agressions al carrer, a la feina o a casa. Creiem que s’hauria de treballar més en accions, que no pas en perseguir quatre pintades que hagin pogut fer quatre persones.”

Des de La Dalla Feminista demanen l‘obertura d’una investigació per l’actuació del caporal de la Policia Municipal i asseguren que si s’han de mobilitzar, ho faran.

 

 

x