Lluèrnia tanca una desena edició sense precedents celebrant el “civisme i l’acceptació” per part del públic

Malgrat que s’hauria de donar per fet, hi ha hagut un aspecte que a l’organització de Lluèrnia ha agraït d’allò més en aquesta edició.


Pep Fargas, director de Lluèrnia: “El grau tant alt de civisme que hi ha hagut. Les instal·lacions eren allunyades i a les fosques i a vegades dona peu a qualsevol cosa, però l’actitud de la gent ha estat exemplar i no s’ha detectat ni una agressió a les instal·lacions”.

La desena edició del festival de foc i de la llum ha tancat una edició on s’han descentralitzat les instal·lacions i s’ha convidat a la gent a visitar llocs on potser feia temps que no anaven, a la riba del Fluvià, amb muntatges cridaners i que deixaven al públic encisat.

El format ha estat en aquesta ocasió de tres setmanes, i no es descarta continuar amb aquesta modalitat de cara  a l’any vinent, però Lluèrnia i reinventar-se són dos conceptes que han anat sempre de la mà.

Pep Fargas, director de Lluèrnia: “Sempre ens hem reinvientat, veurem l’any que ve com ho fem”.

En resum, el balanç és molt positiu, el feedback de la gent és molt bo i es tanca amb bones sensacions, i amb propostes  a valorar de cara a la logística de l’any vinent, on s’està valorant, si les instal·lacions continuen estan allunyades entre sí, posar transport públic d’un lloc a l’altre. Primer, però, s’ha de començarà  definir com ens sorprendrà Lluèrnia l’any vinent. Només hi ha tres pistes per esbrinar-ho: hi haurà foc, hi haurà llum i serà un format participatiu.

Pep Fargas, director de Lluèrnia: “És l’essència del festival, la participació”.

x