A les portes del Nadal a Olot: el pont de la Puríssima serà el tret de sortida a les Festes

Els comerciants es preparen, engalanen els seus aparadors i esperen que aquest sigui, ara sí, el Nadal de la recuperació. A moltes llars garrotxines,  de ben segur que aquests dies de festa s’aprofitaran per inundar d’esperit nadalenc cada racó, i la programació a la comarca estarà  a l’alçada de les circumstàncies Olot recuperarà els esdeveniments més emblemàtics que l’any passat, per les restriccions, no es van poder dura  terme.


I Nadal a Olot és sinònim de pessebres. Del 4 de desembre al 9 de gener es veuran diverses instal·lacions a l’Hospici, al Museu dels Sants, a Can Trincheria, a la Biblioteca Marià Vayreda i al Claustre del Carme. El Pessebre de la Ciutat s’instal·larà un cop més a la part central del Pati de l’Hospici. David López proposa un muntatge molt estètic i visual amb les figures de gran format, patrimoni de la ciutat. El muntatge consta de cinc cilindres de diferents dimensions al mig del pati, il·luminats que s’enlairen i s’endinsen a la foscor de la nit.

Miquel Serrat, Mostra de Pessebres: “Tindrem una cinquantena de diorames, en una exposició d’una persona que no està vinculada amb el pessebrisme però que creiem que en els propers anys podria entrar en escena, per tant és un projecte amb visió de futur”.

S’aconsella veure el pessebre de fosc ja que els efectes de dia no són els mateixos. A sota les voltes del pati de l’Hospici es podran veure els diorames exposats per l’Agrupació de Pessebristes de la Garrotxa.

A la plaça d’Esteve Ferrer hi haurà les tradicionals casetes de fusta on els artesans pessebristes exposaran i posaran a la venda les seves figures. A la plaça Major, com ja és tradició, s’hi concentrarà el mercat de Nadal Km. 0: un espai on es podran trobar els millors productes per regalar aquest Nadal fets per artesans i productors de la Garrotxa.

Enguany, després d’una edició sense activitats complementàries com a conseqüència de la COVID, tornaran les activitats a la Fira. Durant els quatres dies, la carpa d’activitats familiars se situarà a la plaça del Carme on d’11 a 14 hores i de 16.30 a 19.30 hores s’hi faran tallers de manualitats, contes i activitats de construcció de titelles, entre d’altres. Es pot consultar tota la programació a la web de l’Ajuntament d’Olot.

x