Martí Barris torna a ple rendiment després de les aturades pel COVID una operació

Martí Barris va aconseguir el títol de campió d’Espanya de bàsquet en cadira de rodes categoria escolar, poc abans que esclatés la pandèmia. Els diversos confinaments i una operació a la bufeta van fenar en sec la progressió d’en Martí, que va passar-se mesos sense entrenar.


Martí Barris, jugadors de bàsquet: L’any passat ens va afectar la pandèmia perquè només entrenàvem un dia a la setmana. Després vam passar a no entrenar gens, que va ser quan em van operar. I ja recuperat,  llavors vaig tronar a fer tres entrenaments a la setmana i vaig tenir un fort canvi d’horaris.

Abans de l’esclat de la pandèmia en Martí jugava al Mifas de Girona i estava en plena progressió personal, en aquesta disciplina esportiva.

Martí Barris, jugadors de bàsquet: Una mic potser sí que em va afectar. Quan vaig tornar anava una mica més lent. Per exemple.

Ara bé, des de fa temps ha tornat a l’activitat i ho ha fet amb canvis destacables. Al no poder fer equip amb el Mifas només va a Girona un dia a la setmana a entrenar i des d’aquest curs entrena i juga amb els ComKedem de Barcelona, competint, també, la Lliga Catalana. A finals de setembre en Martí es va retrobar amb les medalles. Va ser al campionat d’Espanya del qual ja n’és campió. Aquest cop, però, la selecció catalana va ser segona, guanyant a l’Aragó i perdent contra Madrid.

Martí Barris, jugadors de bàsquet: No t’ho imagines això tampoc [el fet de guanyar]

Amb el pas dels anys en Martí també va notant millores en el seu joc.

Martí Barris, jugadors de bàsquet: Sí, potser amb el tir i una mica amb la defensa i la velocitat.

Pel que fa a objectius:

Martí Barris, jugadors de bàsquet: Seguir competint i jugant a la Lliga Catalana. De moment, m’ho veig força temps jugant a bàsquet.

I és que el seu equip, els ComKedem, és molt més que bàsquet, donat que fan estades i altre tipus d’activitats socials, que van més enllà de l’esport.