Marxa enrere en la normativa d’accés a l’Hospital d’Olot

A l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa han restringit les visites de familiars als pacients ingressats. És un pas enrere a la vista de l’empitjorament de les dades. Això sí, no es torna al pitjor escenari que s’havia vist durant la pandèmia. A partir d’ara, es permet que una única persona visiti el seu familiar en horari de 12 h a 14 h i de 18 h a 20 h, tenint en compte que durant l’accés o l’estada al centre hospitalari cal respectar sempre les mesures preventives de seguretat: distància, mans i mascareta.


Des del centre sanitari, també es recomana que els usuaris portin la pauta de vacunació completa per accedir al centre i, evidentment, que no hi entrin si estan pendents de resultats d’un PCR o es té símptomes.

Ester Puigdemont, infermera adjunta Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “Les classes de preparació al part i postpart també es veuen alterades i es faran de manera telemàtica. Les dones que vulguin assistir-hi no caldrà que facin una inscripció prèvia, sinó que podran accedir directament a la classe mitjançant l’enllaç que es pot trobar a la pàgina web del centre. Els horaris de les classes es mantenen”.

L’accés a la cafeteria també es veu afectat. Tal com es va anunciar des del Departament de Salut, a partir d’aquest divendres 3 de desembre es demanarà el certificat COVID digital de la UE a totes aquelles persones que vulguin consumir a la cafeteria del centre.

Aquestes noves mesures entren en vigor a partir d’aquest divendres. L’Hospital d’Olot té en aquests moments un total de 5 pacients ingressats i tres professionals amb covid-19.

Durant aquest 2021, han mort 40 persones per covid-19 al centre i s’han traslladat 54 pacients crítics als hospitals de referència, els dos últims la setmana passada.

x