Uns 70 infants de’Olot participen a la jornada esportiva inclusiva en el marc del dia internacional de la discapacitat

Avui, dia 3 de desembre, és el dia internacional de les persones amb discapacitat i a Olot s’ha commemorat amb una jornada esportiva  Una setantena d’alumnes de sisè de l’escola Malagrida i de l’Institut escola Greda avui s’han traslladat al firal Petit per realitzar l’activitat esportiva setmanal, que fan habitualment al pavelló.


Tots ells han tingut l’oportunitat de poder parlar amb l’olotí pau Martín i José Luís Montoya, esportistes amb discapacitat i els millors de Catalunya en pàdel adaptat. A la primera part de la sessió els alumnes han pogut conversar amb ells i a la segona part s’han posat a la pell dels esportistes amb mobilitat reduïda, tot practicant vòlei, bàsquet i tennis adaptat. L’any 2019 es va fer per primer cop aquesta activitat i enguany tornava després de l’aturada obligada l’any passat pel COVID. La jornada l’organitzaven Mifas i La Coordinadora, juntament amb l’àrea d’esports de l’Ajuntament d’Olot.

Josep Ligero, delegat MIfas Garrotxa i Ripollès: El nostre objectiu és sensibilitzar als nens i nenes viure amb una dsicapcitat, amb una cadira de rodes, per exemple, i com és el seu dia a dia i les barreres que es troba.

Gabo i Ayub, alumnes 6è escola Malagrida: Ens han explicat les normes del seu esport i les dificultats que tenen. Un dels companys ha preguntat, també, si tenint la discapacitat que tenen en Pau i en Jose, és difícil practicar esport.

Marc Busquets, director activitats esportives àrea esports Aj. Olot: La part formativa més important és la que hem fet primer, quan en Monty i en Pau han pogut parlar amb els alumnes i els alumnes fer preguntes, i saber com és el seu dia a dia.