L’Associació Amics del Tren Olot-Girona inaugura el funcionament digital de la maqueta que uneix les dues ciutats

Ha significat una llarga tasca, però ha arribat el dia. L’Associació Amics del Tren Olot-Girona ha inaugurat aquest dissabte el funcionament digital i automatitzat de la maqueta ferroviària que uneix les dues ciutats. Un projecte en què l’entitat ha estat treballant de forma intensa durant els darrers mesos.


Ignasi Riera, president de l’Associació Amics del Tren Olot-Girona: Hem tingut molta feinada. Fa més d’un any que hi estem treballant per tenir-ho tot informatitzat a través d’un ordinador i portar el control de totes les locomotores que hi posem. Ha sigut un treball d’equip.

Josep Maria Dot, responsable de la maqueta: Ha sigut un procés de digitalització, perquè els trens funcionaven manualment. Consisteix a refer tota la instal·lació elèctrica i incorporar-hi una central digital i un ordinador portàtil amb un software específic per fer funcionar els trens automàticament.

El dijous 2 de desembre va ser el Dia Internacional del Modelisme Ferroviari. Per aquest motiu, l’associació també ha decidit exposar altres maquetes de diferents escales ja exposades al local social de l’entitat. A més, s’han projectat documentals del tren. Una jornada de portes obertes en què s’ha aprofitat per donar a conèixer l’avanç de la tecnologia en aquest àmbit. L’associació ja es troba preparant el calendari de l’any que ve.

x