Olot dona la benvinguda al Nadal amb la Fira i la Mostra de Pessebres

El Pont de la Puríssima ha arribat i, amb això, també una de les èpoques més esperades del curs. El centre de la ciutat ha donat la benvinguda a les festes nadalenques amb la Fira i la Mostra de Pessebres. A la plaça Rector Ferrer, per exemple, els artesans pessebristes han pogut exposar les seves figures.


Josep Barcons, pessebrista: Figures de resina, de guix, aquestes cases de pessebre de guix pastat i naixements. Ha sigut una fira perfecta.

També han sigut molt concorreguts altres espais, com ara un dels epicentres de la fira, la plaça Major, amb el mercat de Nadal de km 0. Un espai amb productes per regalar aquestes festes i fets per artesans i productors de la comarca, com joieria, moda o productes de cosmètica natural.

Elisabet Puig, artesana: Aquest és el primer any que participem en la Fira del Pessebre. Nosaltres fem tions, la gràcia és que els hem disfressat.

La plaça Pia Almoina també s’ha vestit de parades plenes d’articles nadalencs. Baixant pel carrer Major fins a la plaça del Carme s’han distribuït una trentena de parades al mercat d’artesania amb productes alimentaris i no alimentaris. Precisament a la plaça del Carme, els més menuts han pogut gaudir de tallers de manualitats, contes i activitats de construcció de titelles, entre d’altres.

Ízan Rodríguez, firaire: Nosaltres oferim pessebres. Fem casetes, coves i tot fet a mà, per nosaltres. I figuretes.

La fira es podrà apreciar fins dimarts. Els assistents han pogut gaudir de grups i corals que han cantat nadales a peu de carrer, com el Quartet Mèlt. Per altra banda, a partir d’aquest cap de setmana s’ha pogut visitar la Mosta de Pessebres a l’Hospici d’Olot.

Andreu López, veí d’Olot: Tot el treball de teules, paisatges molt bonics. M’agraden molt els diorames clàssics.

A Can Trincheria també s’ha ubicat un nou pessebre.