Una cinquantena de parades artesanes completen una Fira de Sant Nicolau amb molt bona rebuda

Amb el pregó protagonitzat per la directora de la revista ‘Sàpiens’, Clàudia Pujol, el Mallol ha viscut aquest dilluns 6 de desembre la tradicional Fira de Sant Nicolau. Una fira recuperada ja fa més de 30 anys que ha donat la benvinguda a les festes nadalenques de la millor forma possible.


Clàudia Pujol, directora de la revista ‘Sàpiens‘: Jo era de les que pensava que la modernitat només podia sortir de les ciutats. Ara estic convençuda que la modernitat és tornar a connectar amb les nostres arrels.

Una cinquantena de parades artesanes han constituït una fira que ha rebut centenars de visitants durant tot el dia, de la Garrotxa i, també, de fora de la comarca. Parades molt diverses, des d’embotits, castanyes i farinetes de fajol i farro, fins a productes nadalencs, com tions o arbres. També ha comptat amb la mostra d’oficis, la mostra d’animals, el concurs de dibuix infantil i el taller de les àvies remeieres.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Potenciar el producte de proximitat, la gent d’aquí, recordant els antics oficis, el bestiar que hi ha, l’artesania. Un dia lúdic, però a la vegada que fagi rumiar.

Joan Busquets, artesà: A mi m’agrada molt venir aquesta fira. La gaudeixo molt i hi passa molta gent.

Els assistents també han pogut assistir a una xerrada del professor especialista en història medieval, Pau Castell, ha fet una xerrads sobre la història de la cacera de bruixes a Catalunya centrada en el cas de la Garrotxa. A més, hi ha hagut espectacles d’animació infantil.

Clàudia Mata: Molt bé. Hi ha moltes parades i venen coses molt xules. Hi ha una parada que venen molts tions de diferents tamanys i pessebres molt xulos.

Una fira que ha pretès ser més sostenible i rural que mai.

x