Més turisme que en el mateix període del 2019 a la Garrotxa en un pont de la Puríssima que compleix les expectatives

Les expectatives de Turisme Garrotxa s’han complert i s’ha seguit amb el 95% d’ocupació que marcava la previsió. Una comarca que ha rebut més visitants i turistes que en el mateix període del 2019 en uns dies en què el clima ha acompanyat favorablement.


Gemma Canalias, presidenta de Turisme Garrotxa: Aquesta ocupació és notablement superior a la de l’any 2019. Continuem amb un públic familiar i parelles, en aquest sentit.

A Santa Pau, l’aparcament de Can Serra es trobava dissabte al matí completament ple, si bé és veritat que no hi havia l’afluència de vehicles que s’ha vist en altres ocasions. Moltes famílies, parelles i grups d’amics s’han desplaçat fins a la comarca. En moltes ocasions, per tenir contacte amb la natura, una opció que segueix tenint-se molt en compte en aquests temps de pandèmia, on els espais exteriors són segurs.

David Muñoz: Venim de Vilanova i la Geltrú. Hem vingut diverses vegades aquí a la Garrotxa. La veritat és que és una zona que ens agrada molt i venim sovint.

Rosario Torres: Hemos venido de Barcelona a pasar tres días. Estamos en Besalú i estamos conociendo a la zona.

Sol Luft: Venimos a hacer un poco de trecking i conocer un pueblito de aquí por la zona.

Ana Benitz: Somos de Argentina. Estamos viviendo en Barcelona i conocemos el Parque de la Garrotxa porque nos lo nombraron en el trabajo.

Íngrid Calonge: Jo sóc de Barcelona i hem vingut aquí a passar el pont només un dia i a caminar una mica per aquí.

Aida González: Hem vingut a desconnectar i a contactar amb la natura.

I mentre a Santa Pau no han parat d’arribar visitants, a Besalú els comerciants asseguren que els dies més forts han sigut diumenge, dilluns i dimarts i que, a mesura que evolucionava el pont, han deixat d’arribar menys turistes.

Anna Rodríguez, comerciant: Més que tot, turisme de Barcelona i Llatinoamèrica, que m’ha deixat parada. També han vingut francesos, que està més a prop. Ja ens esperàvem que hi hauria gent, però no tanta com aquest any. Hem quedat parats.

Maribel Ospina, comerciant: Hem tingut molt turista nacional, d’Espanya en general. També alguns francesos, però més aviat pocs aquest any.

Gemma Canalias, presidenta de Turisme Garrotxa: Aquesta època són moments importants, perquè continuem amb fires tradicionals, mercats sectorials i moltes activitats culturals.

Un valor afegit que ha fet que aquests dies la comarca complís totes les expectatives.