El festival ElMini tanca la 10a edició amb un bon balanç d’assistència als concerts

El festival ElMini va tancar el cercle ahir a la tarda, acollint l’últim concert de la 10a edició a la Sala el Torín d’Olot, el lloc on al març del 2020 van arribar a celebrar el primer i últim espectacle abans que el coronavirus obligués a cancel·lar l’esdeveniment per segona vegada.


Sobre l’escenari, Clara Poch i Marçal Calvet, dos artistes que ja havien visitat la capital de la Garrotxa amb els seus espectacles de circ i que ahir presentaven el seu àlbum ‘Forutna’, un repertori de música d’autor diversa que es resisteixen a classificar sota una etiqueta.

Clara Poch, artista: Fem música d’autor sense límits i, justament, sense estereotips. Crec que la riquesa està precisament en la varietat.

A la tercera va la vençuda. A la tercera programació de la 10a edició de ElMini, castigada per la situació pandèmica, li ha costat arrencar. L’Associació Cultural La Química, organitzadora de l’esdeveniment, esperava més públic tant divendres com dissabte, però, finalment, el públic ha respost i es van penjar els cartells de complet per als concerts d’Alba Carmona, Massa i Roger Usart. El concert de dimarts amb Joan Colomo en aquest mateix espai també va omplir bona part de l’aforament. A més, s’han pogut servir begudes després que el públic arribés preparat amb el certificat COVID o resultats negatius de PCR o d’antígens.

Alba Agustí, membre de l’Associació Cultural La Química: És veritat que divendres i dissabte esperàvem més públic, tot i que va anar molt bé. No sabem ben bé per què va passar, però hem acabar omplint concerts. La valoració final és molt positiva.

ElMini tanca finalment la 10a edició i plantejaran si cal actualitzar el format de cares a la onzena. El que és segur és que no la celebraran al març de l’any vinent. Es donaran un temps prudencial, com a mínim fins a finals de l’any vinent o ja la primavera del 2022.

x