Argelaguer planteja una Festa de Sant Damas amb el màxim d’actes dins la precaució requerida pel coronavirus

El repic de campanes a 2/4 de 10 del matí donarà inici aquest dissabte al gruix dels actes de la Festa Major d’Argelaguer amb motiu del seu patró, Sant Damas. La celebració començarà amb activitats intergeneracionals, una passejada popular organitzada per l’AMPA Montpalau i el Casal d’Avis de la germandat de Sant Narcís, seguit de la reobertura de l’exposició de fotografies ‘Experiència i Saviesa’ a la Capella de Sant Damas, feta per alumnes de 5è i 6è de l’escola Montpalau amb gent gran del poble per a tothom que no va poder-la veure a l’estiu, per les vacances o les restriccions.

Núria Roig, regidora Cultura Argelaguer: Pensem que està bé que en els pobles, que es pot fer, les generacions es coneguin entre ells. Hem intentat programar el màxim d’actes al carrer i el màxim de proximitat.

Dissabte al migdia, a la Plaça de Santa Anna, s’oferirà un espectacle de Dansa Contemporània a càrrec del grup Shalott. A la tarda, es preveuen jocs per a totes les edats a la pista poliesportiva, i a les 9 del vespre, un concert amb el grup local Möther Mine i els tortellanencs Relat. Al concert només s’admetran les persones amb passaport covid o que estiguin acreditades sense haver-se contagiat de coronavirus en les últimes hores, i no hi haurà servei de bar.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: Si emboliquem beure enmig de la festa, perdrem una mica el control. Es tractarà de dos concerts. No podem identificar això com la típica festa de tota la vida perquè no ho serà.

Diumenge, hi haurà cercavila, ballada dels Gegants i Burrets i sardanes, però sense esmorzar.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: Hem deixat de fer les activitats de menjar en públic, l’esmorzar de geganters o algun vermut, per un tema de seguretat i mirar de garanti que puguem fer totes les altres activitats.

La festa acabarà amb un taller d’escriptura creativa destinat als adolescents entre 13 i 17 anys que vulguin expressar els sentiments que els han provocat els darrers mesos, un concert del conegut Quartet Melt, que es podrà portar a terme després d’algunes cancel•lacions, i focs de fi de festa senzills però que desitjaran als argelaguencs i argelaguenques una bona entrada al temps de Nadal.

x