La garrotxina Júlia Payola es retira del tennis professional amb 23 anys

Amb 23 anys una de les millors tennistes, entre nois i noies, que ha tingut mai la Garrotxa, Júlia Payola, ha posat punt i final a la seva carrera com a tennista professional. Fa unes setmanes Payola va publicar a través de les xarxes socials un escrit de comiat, agraint a totes les persones que l’han ajudat a ser cada dia millor esportista, a més de recordar tot el que li ha aportat aquest esport, espacialment treball i esforç.


Payola  es retira com a número 744 del rànquing de la WTA i va ser fa dues temporades, al 2019, quan va assolir el seu millor rànquing, sent la raqueta número 427 del planeta. Al seu palmarès hi figuren tres títols ITF, la segona categoria del tennis mundial. El primer d’ells el va aconseguir amb només 16 anys l’any 2014 a Mallorca, on es va imposar a Inés Ferre Suárez, torneig de categoria 10.000. També sumaria dos títols en categoria 15.000: el primer a Itàlia al 2018, després d’imposar-se a la Bòsnia Jelena Simic, i el darrer fa dues temporades, altre cop a Mallorca, on va superar la brasilera Laura Pigossi, jugadora que aquest estiu va ser medalla de bronze als Jocs Olímpics de Tòquio en la modalitat de dobles. Aquesta temporada Payola  només havia jugat sis partits, el darrer, un ITF a les Franqueses del Vallès al mes d’octubre.

Júlia Payola deixa l’esport de la seva vida per la falta de regularitat, de motivació i per les lesions, la darrera al maluc. Els inicis de Julia Payola en el món del tennis es remunten al Club Tennis Olot.

Foto: @payola98

x