L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa acull una mostra d’escultures de Manuel Solà

Anelles, esferes, eines del camp, frontisses d’una porta…aquests són només alguns dels elements amb els que estan fetes les escultures que poden trobar fins al 10 de gener al vestíbul de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.


Les escultures són obra de Manuel Solà i no estan modelades a la manera de clàssica, sinó construïdes amb elements trobats.

Manuel Solà, escultor: “És un mostra d’un recull del 1995 al 2020 o 2021. Penso que l’art és de tots i per tots, i penso que és un regal, un afegit, quelcom que penso que la gent pot gaudir. Jo ja ho he gaudit quan ho he fet. De moment sembla que a la gent els hi agrada. Al cap i a la fi, això és només un regal visual i mental de cares a la gent, tant als que estan hospitalitzats com al personal sanitari.”

Amb ferros oxidats, fusta vella i multitud còdols construeix curiosos artefactes dotats d’una gran simbologia.

Manuel Solà, escultor: “És descontextualitzar el tema primari de la matèria i que formin part d’un discurs, que és allò que pretenc.”

En aquesta mostra que es pot veure al centre sanitari, hi ha tant escultures de petit format, com d’altres de més impressionants amb mida i contingut.

x