Alex Molenaar, ciclista Burgos BH: “L’equip m’ha dit que he d’estar bé per la Volta a Catalunya. És un gran objectiu per mi”

Alex Molenaar ha iniciat aquests dies la pretemporada, en la preparació de la temporada 2022 amb Burgos BH, equip professional amb qui té un any més de contracte.


El ciclista va concloure un 2021 amb alts i baixos: amb diversos top tens en algunes proves, on destacada la segona posició en una etapa de la Volta  Portugal i el top 20 amb la selecció holandesa als europeus de ciclisme sub23; també ha tingut, però, lesions i caigudes, com el trencament de clavícula que es va fer a la Volta Astúries. Molenaar és ambiciós i no està del tot satisfet de com ha anat la temporada ja que la seva ambició és aconseguir la seva primera victòria, tot i així n’ha tret aprenentatges.

Alex Molenaar, corredor Burgos BH: Veus el nivell que hi ha i t’adones que t’hi has de posat molt seriosament i saps que cada detall compte. T’ho has de treballar molt per arribar a dalt de tot. És dur, fàcil no és, t’acabes adonant.

Molenaar reconeix que és jove (té 22 anys) i que pot millorar molt, especialment en agafar experiència a l’hora de córrer. L’any se li ha fet llarg pels quilometratges i la durada d’algunes proves i és que el 2021 ha estat, realment, el seu primer any enter com a professional.

De cares al 2022 el Burgos ja li ha perfilat a Alex Molenaar bona part del full de ruta a seguir els primers mesos. Entremig hi ha un gran objectiu, la Volta Catalunya.

Alex Molenaar, corredor Burgos BH: Aquest febrer començo a competir, vaig a Aràbia Saudita, a una cursa d’una setmana. Després faré vàries carreres d’un dia per aquí. I al març tinc Volta a Catalunya, que l’equip m’han dit que he d’estar bé i la veritat és que és un gran objectiu per mi.

Molenaar es posa entre cella i cella aconseguir una victòria com a professional. Això, i tornar a córrer la Volta a Espanya, com va fer al 2020.

Alex Molenaar, corredor Burgos BH: Al final el que tots volem és guanyar una carrera i crec que tinc opcions, perquè he estat a prop d’algunes. També vols córrer una l’altre cop la Volta a Espanya. Aquest any no vaig estar bé, físicament, i per això l’equip no va acabar de confiar amb mi per portar-m’hi.

Enguany l’Alex compartirà equip amb l’altre gran ciclista olotí: Adrià moreno, amb qui ja va córrer a la Volta Portugal aquest estiu.

 Alex Molenaar, corredor Burgos BH: Fa anys que L’Adrià fa molts anys que el conec i em fa il·lusió, perquè podem entrenar junts i podrem competir junts, S’agraeix tenir un company d’equip al costat de casa.

Alex Molenaar segueix entrenant dur perquè el 2022 sigui una mica millor que el 2021.

x