Xavier Duran: “La millor manera de convèncer els pares i mares de vacunar els seus fills és que s’informin”

La vaccinació pediàtrica ha arribat a Catalunya. Si bé fa uns mesos no es contempleva immunitzar els infants tenint en compte els riscos i beneficis, ara es compta amb estudis i dades que demostren que vacunar-los és la opció epidemiològica més adient.


Xavier Duran, referent de pediatria de l’atenció primària de l’ICS a Girona: “No és que abans no fos necessari i ara ho sigui, és que primer es va prioritzar immunitzar els col·lectius més vulnerables. Ara s’ha pogut dedicar temps als estudis en infants i les dades als Estats Units, després de més de cinc milions de dos administrades, són el principal aval de l’efectivitat de la vacuna de Pfizer”. 

Salut no vol parlar de percentatges òptims pel què fa a immunització, sinó que es limita a recordar que com més vacunats hi hagi, menys circulació del virus i més seguretat.

Xavier Duran, referent de pediatria de l’atenció primària de l’ICS a Girona: “No es tracta de percentatges, sinó de fets, i és que com més vacunats hi hagi, menys circulació i menys transmissió. a vacuna té una efectivitat molt alta en infants”.

Els especialistes en medicina pediàtrica esperen que pares i mares decideixin vacunar als seus fills però, conscients que es puguin generar alguns dubtes, creuen que la millor formula és informar-se amb els seus professionals de confiança i comprovar la distància entre riscos i avantatges.

També estan esperançats en què la vacuna arribi al màxim d’infants possibles perquè a les escoles es puguin acabar normalitzant rutines, canviant restriccions i quarantenes i recuperar la interacció.

Els menors de 9 anys tenen ara la incidència més alta de casos de Covid i se’n vol accelerar la immunització. La dosi per als nens i nenes és de 10 micrograms, un terç de la que es dona a les persones més grans de 12 anys. La pauta de vacunació requereix dues dosis, amb 8 setmanes de separació.

 

x