L’Ajuntament decreta tres dies de dol oficial pel crim masclista a Sant Joan les Fonts

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha decretat tres dies de dol oficial després que Interior hagi confirmat el crim masclista segons el qual, aquest dijous un home va acabar amb la vida de la seva dona i després s’hauria suïcidat a casa seva, al veïnat de la Roureda de la Canya. Fonts de la investigació també han confirmat que la víctima, de 64 anys, patia una malaltia. El seu marit hauria acabat amb la seva vida amb un arma de foc i hauria trucat un familiar abans de treure’s ell mateix la vida, segons algunes informacions, el seu germà, que va trobar la parella morta quan va arribar al domicili i va donar l’avís a la policia. Al voltant de 2/4 de 4 de la tarda, la comitiva judicial procedia a l’aixecament dels cadàvers. El cas es troba sota el secret de les actuacions.

Els tres dies de dol oficial comporten la cancel·lació o ajornament dels actes previstos per aquest cap de setmana. Per al Caliu Nadalenc de l’associació de comerciants d’aquest dissabte es buscarà una nova data, així com per al concert de Nadal previst per diumenge. La festa de la Mare de Déu de l’Esperança de la Canya es reduirà a la missa, i l’associació Els Colats també han decidit ajornar per un altre dia la quina que havien de fer aquest cap de setmana en benefici de la Marató.

El consistori santjoanenc ha convocat una concentració aquest divendres a les 7 de la tarda davant de l’Ajuntament. També ho ha fet el col·lectiu la Dalla, mitja hora més tard, davant el mural de l’estació d’autobusos d’Olot que recorda els feminicidis. Les seves membres han decidit actualitzar-lo. És el segon crim masclista comès a Sant Joan les Fonts en els últims tres anys. L’octubre de 2018 una dona també va ser assassinada per la seva exparella, qui després també es va acabar suïcidant. Amb aquesta, també són tretze les dones assassinades per raó de gènere a Catalunya aquest 2021, segons ha informat la Conselleria de Feminismes.

x