La coral Retorn Planenc tanca l’any del centenari amb el 42è concert de Nadal

Superant les mascaretes, les veus dels cantaires de la coral Retorn Planenc han tornat a sentir-se a l’església de les Planes d’Hostoles, al concert de Nadal, que l’any passat es va suspendre per primera vegada en 41 anys, per la situació sanitària. De fet, l’actuació ha estat un dels pocs actes que el cor garrotxí ha pogut mantenir, de tots els que havia previst per celebrar el seu centenari.

Narcís Arnau, president de la coral Retorn Planenc: “Hem passat moments de tot, molts cantaires, gairebé desaparèixer, i finalment una pandèmia, i amb tot hem anat aguantant i estem molt bé, dins del que anem veient en totes les corals amigues de la demarcació. Per nosaltres és molt especial haver arribat fins aquí, per això tots aquests actes, que els hem pogut portar a terme de forma parcial”

 A diferència d’altres edicions, aquesta vegada Retorn Planenc no ha convidat altres corals al concert, sinó que ha actuat en solitari, amb l’acompanyament de l’Orquestra Barroca de Barcelona. El públic de les Planes ha pogut gaudir d’un repertori tradicional, amb cançons de bressol i peces nadalenques, i també ha presenciat l’estrena de la peça Da Pacem, que ha composat Miquel Oliu Nieto, fill del municipi.

 Rosaura Garcia, directora Coral Retorn Planenc : “En Miquel ens ha fet arribar un regal, la peça del centenari. El títol és Da Pacem i vol significar la pau a tot arreu”

Després d’aquest concert, Retorn Planenc ja ha anunciat la seva intenció d’allargar la  celebració del centenari i reprogramar els actes que no s’han pogut fer aquest 2021.

x