Detecten un brot a la unitat 1 de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i a la Policia Municipal d’Olot

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha decidit suspendre les visites a la unitat 1 del centre després de detectar-hi cinc positius entre els pacients d’aquesta unitat. En un comunicat fet públic al web i a les xarxes socials de la Fundació Hospital d’Olot, la direcció del centre ha informat que el brot s’ha detectat després de fer un cribratge a tots els pacients ingressats en aquesta àrea sociosanitària de llarga estada. Tots els positius estan vacunats i són asimptomàtics o amb simptomatologia lleu.

Tal i com indica el protocol es repetirà el cribratge el proper dilluns. Igualment, s’ha fet un cribratge a tots els professionals que treballen en aquesta unitat. Actualment hi ha dos professionals positius.

Com a conseqüència de la detecció del brot, la direcció ha decidit suspendre nous ingressos en aquesta unitat, així com totes les visites de familiars fins a nou avís. En aquests moments, ja s’ha informat a totes les famílies afectades sobre la situació al centre, així com de les mesures adoptades. Per compensar la interrupció de les visites, s’ha establert de nou el circuit de comunicació mitjançant videotrucades, per tal de posar en contacte les famílies amb el seu familiar ingressat.

A la resta d’unitats d’hospitalització es mantindrà el règim de visites establert fins ara, els matins de les 12 del migdia a les 2 de la tarda i de les 6 de la tarda a les 8 del vespre, només per a un sol acompanyant.

Des de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa s’estan seguint els protocols dictats pel Departament de Salut i s’està fent un seguiment dels casos positius, així com dels professionals que treballen en aquesta unitat i en tots els torns.

En relació amb les dades acumulades i globals de la Fundació, a dia d’avui hi ha vuit pacients ingressats per Covid-19, cinc d’ells detectats en el brot. Pel que fa als treballadors, n’hi ha sis positius, dos d’ells detectats en el brot.

Des de l’inici de la pandèmia el mes de març, s’han donat 367 altes hospitalàries de pacients amb Covid-19, s’han traslladat 58 pacients a les UCI de referències –l’últim ahir dijous 16 de desembre de 2021- i hi ha hagut un total de 42 defuncions a l’Hospital, l’última aquest dijous.

16 policies d’un total de 47 agents 

Per altra banda, també s’ha detectat un altre brot a la policia municipal, on s’han contagiat 16 policies d’un total de 47 agents. El primer diagnosticat es va detectar divendres de la setmana passada i corresponia a un cas aïllat. Seguidament, a mitjans de la setmana passada es van anar detectant més positius, fins arribar a un total de 15 més. Tots ells de moment, sense símptomes o amb simptomatologia lleu. Segons ha pogut informar el consistori, no hi ha cap torn descobert. Està previst que aquesta mateixa setmana s’incorporin els primers agents que van donar positiu.

x