El canicròs, una modalitat cada vegada més present per unir el gos i la persona

El canicròs és una modalitat de les curses de cros en què l’atleta corre amb un gos lligat davant seu. Una modalitat que està creixent i agafant molta força al territori català. De fet, aquest diumenge al matí ha tingut lloc al Pavelló Firal la segona edició del Canicròs Sant Silvestre que organitza el Centre Excursionista Olot. I si la primera edició va comptar amb 83 participants, aquesta ha superat totes les expectatives.

Bàrbara Badosa, responsable de la cursa: Aquest any hem sigut 111. Hem hagut de tancar inscripcions.

Coral Vilà, participant: El gos i la persona cada vegada estan més unides. L’animal mai t’abandona i està bé que el tinguem present en les rutines del dia a dia.

Joan Soler, participant: Està molt bé. Corrent amb el gos crees una simbiosi molt xula.

Tot això, en un atractiu recorregut amb el 90% passant per corriol i el 10% passant per pista, amb un desnivell d’uns 200 metres.

Bàrbara Badosa, responsable de la cursa: El recorregut ha sortit pel bici carril i anem a buscar el corriol per pujar a Sant Valentí. Tornem pels Tossols pel costat del riu.

Aniol Sellabona, regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Olot: Sabem que són moltes les persones que triem conviure amb una mascota a casa nostra. Així les impliquem en una activitat esportiva.

La clau per aconseguir bons resultats és una bona sincronització entre el gos i l’atleta. Quin és el secret per una bona compenetració?

Bàrbara Badosa, responsable de la cursa: Entendre’s amb el gos. Si ets un bon amo no hi ha d’haver problema.

Joan Soler, participant: Necessites una complicitat molt íntima amb el gos.

Durant l’activitat, la Protectora d’Animals hi ha sigut present i hi ha hagut un punt de recollida per qui hagi volgut aportar mantes, pinso o cordes de passeig, per exemple.

x