Fotovol instal·la i posa en funcionament la coberta fotovoltaica més gran de la Garrotxa

La Generalitat de Catalunya ha aprovat una convocatòria d’ajuts per a la implementació d’energies renovables en autoconsum, emmagatzematge i usos tèrmics d’energies renovables, les quals subvencionen bona part del cost de les instal·lacions fotovoltaiques, entre un 10% i un 40% del preu.

Arnau Coll, director comercial de Fotovol: “Aquestes ajudes tant esperades han estat una alegria, perquè estem en una situació on tothom tenia molta il·lusió d’aquests sistemes. Són bones notícies i ben rebudes, perquè hi ha una predisposició per part de tothom en general, per fer petits canvis en el seu dia a dia i apostar per aquests canvis de sistema.”

La recent convocatòria d’ajuts cobreix les instal·lacions comptin o no amb emmagatzematge, per a empreses, autònoms, entitats del tercer sector, sector públic i residencial. Són subvencionables els projectes fotovoltaics, eòlics i per a la generació tèrmica, ja siguin solar tèrmica, biomassa, geotèrmica, hidrotèrmica o aerotèrmica.

Arnau Coll, director comercial de Fotovol: “No serien subvencionables la càrrega de vehicles, carregadors elèctrics, que formen part d’altres programes ni la rehabilitació d’altres edificis. El que sí que en aquest cas està molt enfocat en fotovoltaica perquè realment és una de les millors fonts i les mes accessibles per generar la teva pròpia energia.”

Un dels projectes que acaba de finalitzar i posar en marxa l’empresa empordanesa a la Garrotxa és a Sant Jaume de Llierca, a l’empresa Pagès Valentí. Consisteix en una instal·lació per autoconsum sobre coberta de 14.000 m2, amb una potència de 1,2 MW, formada per més de 2.500 panells fotovoltaics.

La promotora de la instal·lació és una empresa tèxtil de producció intensiva la qual gràcies a les plaques fotovoltaiques, estan estalviant bona part de les emissions de CO2, i retallant la seva despesa energètica de forma considerable. D’aquesta manera, aconsegueixen millorar la seva competitivitat en un moment on el preu de la llum no deixa de batre rècords.

Arnau Coll, director comercial de Fotovol: ”Des del dia 1 van estar molt agraïts de la feina feta, ho van notar considerablement i ens han fet arribar les seves sensacions. La reducció substancial de l’amortització es veurà afectada en més ‘un 30% gràcies a haver complert aquests terminis. Això els fa més competitius respecte la competència, que tinguin menys dependència de tercer i generarà la seva pròpia energia els omple també d’orgull.”

Fotovol és una empresa d’enginyeria i instal·lació de sistemes de generació d’energia fotovoltaica dedicada a la projecció i execució d’instal·lacions sobre cobertes, sòl i marquesines, que treballa principalment com Epecistes per a mitjans i grans projectes fotovoltaics.  Ofereixen un servei integral que engloba tots els aspectes d’una instal·lació fotovoltaica, des de l’estudi previ de la instal·lació, fins a la seva posada en funcionament, passant per la realització d’estudis econòmics, energètics, legals i administratius.

x