Júlia Payola, ex tennista professional: “S’ha de saber parar i tirar per altres camins. Jo he donat tot el que tenia”

Júlia Payola va anunciar fa unes setmanes la seva retirada del tennis professional amb 23 anys. Avui hem quedat amb ella al club dels seus orígens per parlar de tot.


Júlia Payola, tennista: Amb el meu germà pràcticament tots els dies, caps de setmana, jugàvem aquí al club. I recordo aquest club, el Club tennis Olot, amb molt de carinyo. Són els meus orígens.

La de la retirada, assegura que ha estat la decisió més difícil que ha hagut de prendre, tot i que ho tenia clar.

Júlia Payola, tennista: Tenísticament feia anys que no em sentia gaire bé. No se si és que m’ha faltat nivell o no he estat capaç de donar el màxim nivell. Físicament, les dues lesions m’han esgotat moltíssim i no estava per encarar més episodis de dolor. UI mentalment, no tenia aquelles ganes que em caracteritzaven,. De vegades està bé veure quan has de parar i prendre altres camins.

De tots aquests anys es queda amb la seva etapa gloriosa en categories inferiors i amb els valors que li ha aportat el tennis en el dia a dia.

Júlia Payola, tennista : El que és a nivell esportiu, sobretot en categoria juvenil, vaig guanyar els campionats d’Espanya dels 12 a al 16 anys, als 17 i 18 subcampiona. He representat a Espanya en totes les categories. Penso que una altra de els coses que m’ha aportat el tennis és un ordre a la vida: unes rutines pel dia a dia. Això últim és una cosa que em podré aplicar amb qualsevol altres cosa de la meva vida.

A les seves vitrines hi figuren tres títols ITF, l’escaló previ al màxim nivell del tennis mundial.

Júlia Payola, tennista: El primer i l’haver guanyat 5 anys més tard, també va ser un repte. Són dos moments emotius. Em quedaria amb el primer que vaig guanyar amb 16 anys, però.

D’una altra cosa que està més que orgullosa Júlia Payola és d’haver estudiat durant tot aquest temps. De fet, està a punt de graduar-se en Administració i Direcció d’Empreses. A la tennis ta olotina li agradaria dedicar-se a l’organització d’esdeveniments o representació de marques i jugadors.

Júlia Payola, tennista: Mai tant com ara havia estat tant conscient de la importància d¡’haver estudiat i haver fet cas a les persones que m’estimen.

Júlia Payola deixa el tennis professional però ho fa amb el cap ben alt.

Júlia Payola, tennista: La meva avia sempre deia una cosa: déu sap perquè fa les coses i la veritat és que és així. Jo he donat tot el que tenia i no estic penedida de res. I estic convençuda que si això ha passat és per alguna cosa i que en el futur arribaran noves coses.

x