Pessebres de proximitat de la mà dels alumnes de l’Escola de Plàstica del Centre Cultural de Les Preses

Una de les activitats que Les Preses segueix any rere any és l’exposició de pessebres dels alumnes de l’escola de Plàstica del Centre Cultural del municipi. Enguany compta amb una mica més d’una desena, la majoria ambientats en paisatges garrotxins.


Miquel Duran, director escola de plàstica del Centre Cultural de Les Preses: “Les ermites de l’Alta Garrotxa per poder-les fer amb cara i ulls, hi tirem fotografies o hi anem si podem. Tot i així, sempre és partir del dibuix, amb només fotografies crec que tampoc ens sortirien bé.”

Una característica d’aquests diorames és que pràcticament el 100% de cadascuna de les seves peces estan fetes a pocs metres d’on s’exposen. Són, com diu el seu director, pessebres de proximitat, de KM0.

Miquel Duran, director escola de plàstica del Centre Cultural de Les Preses:Això tant senzill, que semblen quatre fustes, això es converteix en una església romànica del segle XII. És un treball minuciós. Jo treballo igual que els metges, amb un bisturí, lupa, estisores, pinces…és un treball molt meticulós però molt agraït a la vegada. Utilitzem de tot, fusta, porexpan, etc. El món evoluciona constantment, nosaltres anem utilitzant tots els materials que van sortint al mercat i que ens funcionen, però sense deixar d’utilitzar mai els antics.”

Ara, els alumnes que es dediquen al pessebrisme de l’Escola de Plàstica del Centre Cultural de Les Preses ja han començat a pensar en els pessebres de l’any vinent, i és que és una disciplina que a l’escola no para mai.

Miquel Duran, director escola de plàstica del Centre Cultural de Les Preses: “Pràcticament crec que no es fan enlloc més. El dia 1 de gener ja comencem a fer coses dels pessebres del Nadal vinent, tot plegat per anar mantenint el pessebrisme garrotxí, que és interessantíssim i ho hem de mantenir.”

x