L’artista Duaita Prats porta la presó Model a l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona

Duaita Prats, artista: ‘Desconstruint la Model’ és un recull fotogràfic molt ampli. Quan vaig entrar a la Model l’any 2017, hi vaig entrar tres vegades, una d’elles en funcionament.

Així és com defineix l’artista Duaita Prats, el treball que es va estrenar fa tres anys al Museu d’Història de Catalunya i que, des de llavors, ha recorregut diverses seus. Però és que fa menys d’un mes, es va intervenir per primera vegada la Biblioteca de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

Duaita Prats, artista: Tota la seu de l’ICAB i, en concret, la biblioteca, té un gran valor artístic. Quan vaig veure la biblioteca, vaig voler reproduir la sensació de penòptic que hi ha a la Model.

L’exposició consta amb una vuitantena de fotografies de les més de cent que completen l’obra. Una obra amb una gran particularitat i és que els observadors principals a qui va adreçada són els advocats.

Duaita Prats, artista: Jo tenia una certa precaució quan la vaig instal·lar, perquè no deixa de ser la Casa dels Advocats. Jo el que faig és confrontar els advocats amb una presó.

El treball quedarà exposat a l’ICAB fins al 25 de març, amb entrada lliure.

x