Nou comerços d’Olot són avisats per no retolar en català

L’Ajuntament d’Olot ha avisat un total de nou comerços per no retolar en català des de principis d’any. El Parlament va aprovar el 1998 la Llei de Política  Lingüística Vigent que detalla que la senyalització dels establiments oberts al públic han d’estar redactats com a mínim en català.


Jordi Güell, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Olot: La manera de procedir és aquesta. Anem als establiments, els expliquem que tenen l’obligació de rotular de manera correcta i se’ls envia un comunicat perquè corregeixin aquesta deficiència.

La majoria dels avisos s’han fet a establiments dedicats al sector dels serveis com petits supermercats, fruiteries, botigues i perruqueries o centres d’estètica. Concretament, d’aquest conjunt d’expedients, set han sigut notificacions, un es troba en tràmit i un altre ja s’ha resolt de forma favorable.

Jordi Güell, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Olot: Socialment i culturalment, aquesta actuació també tindrà el seu efecte cap a altres establiments.

Aquests nou avisos interposats aquest any, poden arribar a suposar una sanció econòmica. En cas de rebre una notificació i voler legalitzar la retolació de l’establiment, els responsables o propietaris disposen de 30 dies per fer una instància general, presentar la documentació de l’obra encarregada i la descripció amb detall de la nova retolació ajustada a la normativa lingüística.

x