Antoni Plana, l’últim sastre del Carrer dels Sastres d’Olot

El nom del carrer dels Sastres d’Olot no és aleatori. En aquest racó del barri vell de la ciutat hi havia hagut més de 6 sastreries concentrades totes en un sol carrer. I d’aquí el nom.


L’evolució de la indústria de la moda ha acabat amb la majoria d’establiments d’aquestes característiques que han anat tancant. La Sastreria Plana va obrir al 1978 i, a hores d’ara, és la última sastreria clàssica que queda a la capital garrotxina.

Antoni Plana, Sastre:La majoria s’han jubilat, gent més aviat gran. La moda també ha canviat, abans anaves a la sastreria i es feien tot tipus de coses i ara la moda és més de posar i si no t’agrada tirar i canviar.”

Ara, després de 40 anys dedicats exclusivament , l’Antoni està a punt de jubilar-se i li agradaria trobar un relleu al capdavant de la sastreria, perquè no es perdi l’ofici.

Víctor Moliner, alumne GM Moda i Confecció INS La Garrotxa: “Ara que està tant de moda això de l’ecologisme, això no deixa de ser ecològic. Són naturals, que es poden trobar a prop i a més no són com mocadors. Si les tractes bé duren 20, 30 o més anys.”

En els últims anys, l’Ajuntament d’Olot ha promogut la instal·lació de nous negocis relacionats amb l’artesania aquí, al carrer dels Sastres, que s’està tornant a omplir, de nou, d’activitat.

x