L’Aplec del Ninou dona la benvinguda al nou any 2022

El Santuari de la Mare de Déu del Collell ha donat la benvinguda al nou any 2022 amb el tradicional Aplec del Ninou. La missa solemne presidida pel Bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha sigut l’acte principal. L’Orquestra La Principal de Banyoles ha acompanyat la jornada amb música nadalenca. A dins el santuari hi han assistit unes 200 persones.

Francesc Pardo, Bisbe de Girona: Fa 12 anys que vinc a l’aplec. Cada primer de gener, com és costum, fem l’Aplec del Ninou per celebrar aquesta festa litúrgica de la maternitat de la Mare de Déu.

També s’ha pogut veure la presentació i benedicció dels infants. Una manera de presentar els nous vinguts a la Mare de Déu.

Francesc Pardo, Bisbe de Girona: La mare i els pares presenten el seu fill a la Mare de Déu.

Per últim, la veneració a la imatge del nen Jesús s’ha hagut de fer amb un gest, no amb un petó, a causa de la pandèmia. Una jornada que, sense cap mena de dubte, ha servit per entrar al nou any de la millor manera.

Francesc Pardo, Bisbe de Girona: La millor manera de començar l’any al costat de Jesús i pregant a la Mare de Déu.

A la plaça de l’Església, els assistents han pogut gaudir d’una audició de sardanes interpretades per la mateixa Cobla Orquestra La Principal de Banyoles.

x