Sant Joan les Fonts ha acollit el campament reial al Prat de Can Miquelet per garantir les distàncies de seguretat

Al campament reial de Sant Joan les Fonts s’hi han pogut veure patges molt importants per a la comitiva dels Reis d’Orient, com la Caramel·lera, el Cuiner o el Patge Clauer, que a Sant Joan rep les claus del poble perquè els reis entrin a totes les cases.


Tots, es poden veure al Prat de Can Miquelet, un espai ample i a l’aire lliure que garanteix poder complir amb les distàncies de seguretat que ajuden a evitar el contagi de coronavirus. A més d’això, l’organització ha afegit moltes altres mesures.

Janina Subirana, tècnica d’esdeveniments de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts: Tots, els patges, i també els Reis, van amb mascareta. Altres anys els patges donaven caramels, piruletes o xocolatines. Aquest any, per seguretat no donem res de manjar per evitar que cap persona no es tregui la mascareta aquí. És el que se’ns ha aconsellat des de la Generalitat. Tenim gel de mans, tant per entrar com per sortir, i el local on es canvien els patges també l’hem modificat perquè puguin tenir un espai molt més gran.

Els nens i nenes de Sant Joan estan molt emocionats per veure els patges i esperar l’arribada dels Reis d’Orient. Als més petits, els costa recordar l’última vegada que van veure la cavalcada. L’any passat només es va fer una recepció estàtica pel coronavirus.

A Sant Joan les Fonts, fins i tot els nens i nenes ajuden a rebre els Reis i el seu seguici dies abans, al campament reial, perquè tot surti a la perfecció. En total, una seixantena de voluntaris col·laboren per oferir la millor rebuda a la comitiva reial.

La rebuda reial de Sant Joan es pot veure al programa especial Cavalcades de Reis d’Olot Televisió.

x