Els pobles de la Garrotxa reben els Reis d’Orient amb cavalcades adaptades a la pandèmia

La nit més especial de l’any, la nit de Reis, va deixar moments inoblidables en la memòria dels més menuts als pobles de la Garrotxa amb unes cavalcades, això sí, adaptes a les mesures sanitàries per lluitar contra la crisi de la covid-19. A les Planes d’Hostoles, la cavalcada va sortir del carrer de la Salut i va acabar a la plaça Nova, on Ses Majestats van rebre els nens i nenes.

Marc Puig, regidor de l’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles: Pràcticament, és del tot normal. Hem aplicat les mesures que ens dicten des del Procicat, com no tirar caramels.

Uns quilòmetres més lluny, a Sant Feliu de Pallerols, es va poder viure una cavalcada que va començar a la plaça del Soler i va concloure a la plaça del Firal. Un poble amb una particularitat i és que els patges reials van estar guardant els regals en quarantena, perquè a l’hora d’entregar els presents, casa per casa, als nens i nenes, estiguessin completament desinfectats.

Abanderat del Seguici Reial: Som els encarregats d’obrir camí als Reis perquè puguin arribar a les cases del poble.

I a Sant Joan les Fonts, els més petits ja havien pogut visitar el campament reial el dia anterior, tot i que no es van voler perdre una cavalcada que es va concentrar en un circuit al prat de Can Miquelet.

Rei Ros: Com sempre, aquest any, amb mascareta, però hem pogut venir molt ràpid. Molta felicitat. Tots estaven molt contents. Llàstima que no els hi hem pogut donar caramels.

El seguici reial també va ser a la Vall de Bianya, concretament al Centre Cívic. Allà, justament el dia abans els nens i nens van poder construir el fanalet que van lluir durant la nit de Reis per guiar tota la comitiva. Després van fer la marxa cap a la cooperativa de la Canya.

Davínia Grabulosa, organitzadora: Estem més contents que l’any passat. Hem decidit que les famílies no entressin al Centre Cívic.

Melcior, Gaspar i Baltasar també van arribar a Sant Jaume de Llierca, en una cavalcada que va arribar fins a la plaça Major i que va poder transcórrer amb total normalitat. Els focs artificials van donar la benvinguda.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: Estem molt contents que poguessin arribar els Reis al poble. Tant els petits com els grans.

Júlia: He demanat una taula de llum.

Dúnia: He demanat una caixa per fer roba.

Per últim, a Besalú, la comitiva va arribar al pont vell per prosseguir cap als claustres de la vila. Allà, Ses Majestats van rebre els nens i nenes, amb mascareta, i van escoltar totes les seves il·lusions i desitjos.

German Mas, regidor de l’Ajuntament de Besalú: Hem sortit, com cada any, del pont vell. Hem creuat al poble i hem arribat als claustres on hem creat aquest espai màgic.

Una nit màgica que es va poder seguir en directe per Olot Televisió, amb connexions a Olot i als diversos pobles de la comarca.

x