Olot recupera la Cavalcada de Reis amb el seu recorregut tradicional

La Nit de Reis a Olot, la cavalcada dels Reis d’Orient va tornar a recórrer els carrers de la ciutat, novament il·luminats pels fanalets de nens i nenes que els esperaven a banda i banda de les vies que conformen el recorregut tradicional, de la plaça Clarà al Firal d’Olot, passant pels carrers Mulleras, Serra Ginesta, el carrer Major i la plaça Rector Ferrer. Olot Televisió va seguir-ho tot a peu de cavalcada i de principi a fi, per tal que cap persona que s’havia hagut de quedar a casa per culpa del coronavirus no es perdés la màgia de la Nit de Reis. La cavalcada tornava, a més, amb novetats. La música ambient general va ser substituïda per música autònoma a cada carrossa, des d’on els principals patges del seguici dedicaven paraules amables a les famílies assistents a través dels altaveus. El so va funcionar eficaçment, tret d’alguna fallada puntual en una de les carrosses. El Carboner, a més, estrenava carrossa. La seva ha estat l’estructura remodelada aquest 2022, i el patge no podia estar més content.

Un cop arribats al Firal, es tornava a repetir, dos anys després de no fer-se, el recorregut a peu pel passeig dels tres Reis d’Orient, saludant a banda i banda un públic respectuós i conscienciat amb les mesures de seguretat contra el coronavirus, ordenat rere les tanques i sense aglomeracions.

La cavalcada a Olot va concloure amb la rebuda als nens i nenes des dels trons reials, com abans de la pandèmia. El Centre Els Catòlics, organitzador de la cavalcada a Olot, tornava a fer un bon balanç de la fita aconseguida.

La Cavalcada de Reis a Olot del 2022 ha estat la culminació del treball d’entre 300 i 350 voluntaris que han treballat des del setembre perquè la màgia de la Nit de Reis tornés als carrers de la ciutat.

x