Ricard Sargatal, director Olot Cultura: “No ha estat un any com els que estàvem acostumats, però estem més optimistes i més contents”

Ricard Sargatal, director Olot Cultura: “Estem molt contents de totes les propostes artístiques que hem pogut acollir. Ens agrada molt que la ciutat sigui acollidora de gent de la cultura i aquest 2021 hem tornat a ser ciutat que acull tot aquest talent. I no només això sinó que la ciutadania respongui i gaudeixi. Creiem que aquest 2021 hem tornat a aquesta alegria, i per tant hem pogut tornar a fer aquest mix entre els creadors i la població.”


El sector cultural ha tornat a viure un any marcat, de nou, per la pandèmia, un any de restriccions, de mascaretes i d’aforaments. Però tot i aquest aprenentatge a marxes forçades, s’han pogut tornar a celebrar festivals i cicles amb gairebé total normalitat: el Festival MOT, el Sismògraf, el Lluèrnia, el Petit Format, el MINI i un llarg etcètera de propostes culturals de tots els gustos i per totes les edats han farcit Olot aquest 2021.

Ricard Sargatal, director Olot Cultura:L’avantatge d’aquest 2021 és que vam aprendre molt de 2020. El 2021 ja anàvem més apresos, coses que vam aprendre de cop l’any passat i ja ho hem integrat una mica en el nostre funcionament diari a l’hora d’organitzar un esdeveniment cultural. El món de la cultura si una cosa té és aquesta adaptabilitat i és el que hem intentant fer. Bàsicament perquè els artistes puguin continuar venint i la ciutadania en pugui seguir gaudint.”

La cultura però, ha acabat l’any i començat aquest 2022 afectada per les noves restriccions, amb l’aforament a teatres, cinemes i altres espais culturals del 70 %.

Malgrat això ha estat un any cultural intens, i on dins del Teatre, al Torín gaudint del cicle de Jazz, a la Biblioteca escoltant una presentació o al Museu de la Garrotxa immersos en noves exposicions, ens hem gairebé oblidat dels mals de cap de la pandèmia.

Ricard Sargatal, director Olot Cultura:  “No ha estat un any com els que estàvem acostumats de l’any 2018 o 2019 però estem més optimistes i més contents. Jo sempre dic que el món de la cultura si una cosa pot aportar a la societat és optimisme i ganes de mirar endavant i nosaltres, des del sector, ens ho mirem d’aquesta manera.”

x