La Garrotxa supera els 1.000 casos de coronavirus en una setmana

La Garrotxa està batent, aquestes últimes setmanes, rècords de contagis setmanals. L’avanç de la nova variant de coronavirus, l’Òmicron, és fulminant, i avança tan ràpidament que ja ha desplaçat l’anterior, la Delta, en més de 100 països del món.

Segons les últimes dades del Departament de Salut, en una sola setmana s’han detectat 1.078 casos positius. De les més de 3.000 proves diagnòstiques que s’han fet més del 28% han sortit positives, és a dir, 28 de cada 100 proves.

El risc de rebrot ha baixat uns punts respecte dies anteriors, però continua situant-se a nivells mai vistos en tota la pandèmia (4.137 punts). La incidència acumulada a set dies també s’ha situat a nivells mai vistos i supera ja els 1.800 casos per 100.000 habitants.

Aquesta gràfica, mostra l’evolució del risc de rebrot des del març del 2020, l’inici de la pandèmia, i en l’actualitat. Com veuen, la corba s’ha enfilat a nivells mai vistos, deixant enrere els 2.000 punts de risc de rebrot de la tercera onada, ara fa gairebé un any.

A hores d’ara, a la Garrotxa, hi ha un total de 12.711 persones afectades pel virus.

Segons diversos estudis, l’òmicron és la variant més transmissible fins ara, i tot i que les vacunes protegeixen contra les formes més greus de la malaltia, no eviten la transmissió.

x