Xavier Pallàs acosta el sac de gemecs als infants

L’Escola de Música d’Olot fa més de vint anys que és pionera en l’ensenyament del sac de gemecs. El professor Xavier Pallàs ha fet, de nou, un pas endavant per acostar aquest instrument als més menuts. ‘Cançons i melodies per sacs de gemecs. Mans petites’ és el primer material que reuneix partitures i elements didàctics perquè nens de 6 a 8 anys puguin aprendre a tocar-lo.


Xavier Pallàs, professor de l’Escola de Música d’Olot: Conté el que seria la iniciació i es comença amb exercicis molt senzills que he vestit amb un nom. També hi hem posat una lletra i convertim l’exercici amb una cançó. 

El llibre continua amb cançons tradicionals catalanes i peces d’arreu. A més, per posar en marxa l’ensenyament del sac en aquestes  edats, l’escola va haver d’adaptar l’instrument amb les dimensions adequades per als alumnes més petits.

Martí Coma, alumne: Vaig triar el sac de gemecs, perquè no el coneixia i volia saber com sonava i com es feia per tocar-lo.

Martí Tarrés, alumne: Fa tres anys i em va interessar tocar-lo, perquè m’agraden els instruments que sonen bastant alt i no l’havia ni vist ni sentit mai. Em feia il·lusió saber com es tocava.

Olot ha sigut un punt neuràlgic de la recuperació del sac de gemecs amb el festival Cornamusam.

x