L’ocupació turística de Nadal (38%) i Cap d’Any (47%) a la comarca ha superat les previsions inicials

L’ocupació turística durant les vacances de Nadal a la comarca no ha sigut finalment tant baixa com es preveia. El cap de setmana de Nadal, la Garrotxa va tenir una ocupació del 38%, mentre que per Cap d’Any finalment va ser del 47%.

Gemma Canalias, presidenta de Turisme Garrotxa: Les dades han sigut una mica millor del que estaven previstes. No s’han cancel·lat les reserves que s’esperaven i hi ha hagut moltes reserves d’última hora.

Malgrat que, efectivament, s’han produït anul·lacions, se n’han produït menys de les previstes. Entre aquest factor i l’arribada d’algunes reserves de darrera hora, part del sector de l’allotjament ha pogut funcionar amb una relativa normalitat, tot i que no ha arribat a les dades d’anys anteriors. L’ocupació turística de la comarca aquestes dates el 2019 va ser del 86%.

Gemma Canalias, presidenta de Turisme Garrotxa: Els allotjaments turístics permeten allotjar grups molt reduïts. Els restaurants també han tingut molt bona acceptació. Els allotjaments que tenen grups més amplis de persones s’han vist més reduïts.

El turisme rural, els apartaments i els habitatges d’ús turístic han sigut els allotjaments que han aconseguit arribar al 75% d’ocupació per Cap d’Any. El perfil de visitant ha sigut el de sempre. Un públic molt familiar, de parelles i de proximitat, tot i que també provinent de l’Àrea Metropolitana, del Ripollès o Osona. Les favorables condicions meteorològiques també ha sigut un dels factors que ha anat associat a la millora de les dades respecte a les previsions inicials.

x