Olot engega una campanya informativa per l’ús de patinets elèctrics

Els patinets elèctrics s’han convertit en un mitjà de transport urbà molt utilitzat; especialment entre els usuaris més joves. Des d’aquest canvi de tendència, concretament des del 2020, el Servei Català de Trànsit coordina amb les policies locals de cada municipi dues campanyes anuals de prevenció i control centrades precisament en els vehicles de mobilitat personal per detectar accions antireglamentàries i comportaments de risc així com potenciar una millor convivència, respecte i circulació a les ciutats.

Agustí Arbós, regidor mobilitat Aj.Olot:Aquesta és una campanya que fem amb la voluntat d’apropar com s’ha de moure aquest nou element per la ciutat a tothom. Tant als usuaris que el volen fer servir com per també a la resta de la ciutadania.”

A Olot,  la Policia Municipal ha engegat una nova campanya informativa i de difusió que té per objectiu frenar les infraccions, les actituds incíviques i combatre el desconeixement detectat per part dels usuaris i usuàries sobre què poden fer i que no quan utilitzen un VMP i, sobretot, quan es mouen damunt d’un patinet. En concret, s’han editat tríptics informatius que s’han repartit arreu de la ciutadania, on es detallen les normes clau que s’han de tenir en compte a l’hora de circular amb un patinet elèctric.

Agustí Arbós, regidor mobilitat Aj.Olot: “Des de la Policia Municipal s’està fent un esforç, que començarà a partir d’aquesta campanya, de pedagogia per acompanyar aquest nou element que visqui a la ciutat de la millor manera, que permeti una pacificació bona amb aquest element dins la circulació de la ciutat.”

 Albert López, agent mobilitat de la Policia Municipal d’Olot: “Les infraccions que més es donen és circular amb un VMP per damunt la vorera, no tenen l’edat requerida, han de portar un casc de protecció, i també la velocitat.”

Per consultar la normativa, només cal accedir al web de l’Ajuntament d’Olot. Des de la Policia Municipal també portaran a terme controls arreu de la ciutat.

x