385 persones van trobar feina amb l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG durant el 2021

385 de les persones que van trobar feina l’any passat a la Garrotxa, ho van fer a través de l’àrea d’ocupació de l’agència DinàmiG. Al llarg del 2021, l’ens també va gestionar un total de 442 ofertes laborals, 260 més que al 2020.


El sector serveis ha tornat a posicionar-se com a l’àmbit amb més ofertes de feina, el 81% del total, recuperant les xifres del 2019, anteriors a la pandèmia. El sector industrial també ha augmentat el nombre d’ofertes l’aborals en un 3% respecte del 2020. L’any passat també es van orientar més de mig miler de persones de perfils molt diversos, a través de programes subvencionats tant pel Servei d’Ocupació de Catalunya com el Minicteri de Treball i Economia Social.

Marta Mañà, tècnica de l’Àrea d’Ocupació de Les Mates: Quan tot va començar a millorar i vam tornar a sortir, va començar a haver-hi moviment. Llavors vam notar un pic molt important a nivell d’orientació, va pujar moltíssim la demanda perquè les persones que estaven en situació d’ERTO no sabien el que passaria ni les mateixes empreses no els la podia donar perquè no la tenien.

Gemma Canalias, regidora Empresa, Comerç i Turisme: Voldria destacar com ha canviat el tipus de treball [a DinàmiG]. Ens estem adaptant molt a les necessitats de cada persona, amb un treball molt més individualitzat i fent un anàlisi exacte de què necessita la persona i quin tipus d’ofertes tenim a la comarca.

De la feina del 2021 a Dinàmic també se’n desprèn la implementació de diverses dinàmiques de treball, com els registres online o la capacitació digital del demandant, tant a l’hora de buscar feina com a l’hora de relacionar-se amb l’administració. En l’àmbit formatiu, durant el 2021 es va engegar un nou projecte del Pla de Capacitació Digital per donar resposta als requeriments d’àmbit tecnològic. El projecte està subvencionat per la Diputació de Girona i té com a objectiu potenciar les habilitats dels ciutadans perquè en facin un ús òptim.

Marta Mañà, tècnica de l’Àrea d’Ocupació de Les Mates: Ho fem des d’un qüestionari previ on intentem arribar a les necessitats que té cada persona, ja no fer un curs general on tothom fa el mateix, sinó que a partir d’aquest qüestionari intentem arribar a les necessitats concretes de cadascú.

Pel que fa a les dades de l’atur, el passat mes de desembre va tancar amb 1.986 garrotxins registrats sense feina, un 7,04% de la població activa, molt menys que al 2020 i fins i tot menys que al 2019, que va tancar amb 2.103 persones a l’atur, un 7,5%. En el darrer any, Olot ha disminuït l’atur en un 27,3%, sent una de les ciutats de més de 35.000 habitants on més s’ha incrementat l’ocupació des de l’esclat de la pandèmia.

x