El projecte Solidarimàgia viatja fins a Senegal

El 2017 va començar a caminar el projecte Solidarimàgia amb l’objectiu de portar la màgia fora dels escenaris. Durant aquests anys, el projecte ha visitat països com Haití, el Sàhara o la República Dominicana. La pandèmia no ha aturar del tot, però ara serà la primera vegada que viatjaran des de la crisi sanitària i ho faran cap a Senegal en una estada de tres setmanes.


Nani Armengou, mag del Solidarimàgia: L’il·lusionisme aquí és una altra història. Quan anem a països llunyans, els jocs amb cartes no funcionen. Els jocs més senzills són els que funcionen.

A Senegal, es podran veure espectacles i tallers de màgia per a diferents comunitats, entre elles un grup de dones africanes. La iniciativa es finança gràcies a un gran patrocinador i als mags joves i il·lusionistes de la companyia que recapten fons per al projecte.

Laia Clapés, regidora del Solidarimàgia: Realment has de comptar molt amb mobilitzar-te, perquè les distàncies són bastant llargues. Teníem contractats tres hospitals a Daker i ens els han anul·lat per covid.

La màgia, de fet, és un art amb un llenguatge universal. Aquesta és una de les respostes a l’èxit del Solidarimàgia. L’any que ve el projecte tornarà a viatjar fins a Senegal i l’altre a Benín.