Les escoles garrotxines s’adapten al protocol tot i la improvització

El nou protocol aplicat tan sols fa unes hores pel Govern català recull més novetats respecte del que havia aplicat el passat divendres, com la desaparició de les quarantenes en alguns casos.


A més, a partir d’ara, qui hagi passat el Covid els últims tres mesos no caldrà que es faci un test d’antígens. Es considera que té prou immunitat. D’aquesta manera, els alumnes i professors que siguin contactes estrets i hagin estat positius els últims tres mesos podran continuar assistint a classe.

Tan sols fa uns dies de l’última actualització de protocols, a les escoles està costant aplicar, dia a dia, una paràmetres diferents quan es troben amb algun positiu.

Jordi Ferrarons, director de l’Escola Malagrida d’Olot: “Costa, de vagades, adaptar-s’hi. Pot acabar fomentant que hi hagi més contagis o que costi de gestionar. No ens queda cap més remei que adaptar-nos a les normes del joc, encara que en ocasions no hi estiguem d’acord”.

Els equips docents fan mans i mànigues sense treva, però tornen a agrair la comprensió de l’alumnat davant de tants improvisació.

De moment, al Malagrida tenen 15 persones confinades.

Els centres educatius de la Garrotxa, 54 en total, tenen en aquests moments 405 persones confinades a casa però cap grup en quarentena en la seva totalitat.