Olot inicia Boscos de Lectures, una iniciativa de foment lector per a joves d’ESO

Una vintena de joves de 1r i 2n d’ESO participen durant tot aquest curs de Boscos de Lectures, una iniciativa de promoció de la lectura, que no té antecedents a Catalunya, i que té per objectiu afavorir l’èxit educatiu a partir de la consolidació de l’hàbit lector. Aquestes sessions tenen lloc majoritàriament als centres, però també a la Biblioteca d’Olot o a altres espais de la ciutat.


Entre els participants s’han constituït dos grups de joves que des de l’octubre i fins al juny es troben setmanalment per explorar les múltiples cares de la literatura i la creació. Una de les particularitats del projecte és la barreja de joves aficionats a llegir amb d’altres que no ho són gens, amb l’objectiu de crear una comunitat lectora on tothom té alguna a cosa a dir.

Àgata Losantos, especialista en promoció lectora: “Aquí venen lectors que són bons lectors però estan sols i també ve gent que no té cap mena d’atracció per la lectura. El que fem és abordar tota mena de lectures, des de còmics, contes, àlbums il·lustrats, novel·les…però d’una manera més lúdica, pensant molt en la reflexió, en el debat, en buscar aquells elements literaris que fan que un llibre tingui qualitat.”

Les estadístiques mostren que a partir dels tretze anys el nombre de lectors en el temps de lleure cau en picat. Aquesta davallada de l’hàbit lector és deguda a diverses causes, entre elles la baixa competència lectora i la manca d’acompanyament en l’entorn acadèmic, social i familiar. Boscos neix per combatre aquest fenomen.

Montse Riera, tècnica IME Olot: “No només el Boscos de lectures pretén fomentar la competència lectura curricularment, sinó també el gust per la lectura, el llegir perquè et ve de gust el que sigui, com sigui i quan sigui.”

x