Continua l’allau a la cerca de tests d’antígens a les farmàcies al mateix moment que es regula el preu màxim a 2.94 per unitat

L’allau de persones a les farmàcies en busca de tests d’antígens o per fer-se una d’aquestes proves ràpides ha sigut constant en les darreres setmanes. Des d’uns dies abans del Nadal fins aquesta setmana, coincidint amb la tornada a l’escola, les farmàcies no han parat d’atendre clients. Fins i tot alguns dies han hagut de donar hores per fer els tests. Feina a vendre i feina a fer tests, però també per notificar els casos positius a salut. A Olot hi ha cinc farmàcies que fereixen aquest servei i la Farmàcia Vayreda n’és una.


Sílvia Ralita, titular Farmàcia Vayreda d’Olot: El que han sigut aquests 15 dies de Nadal, de tests d’antígens se n’han venut milers i milers. I des que podem notificar positius, n’haurem notificat un centenar.

La titular d’aquesta farmàcia olotina encara recorda les setmanes en que hi havia més demanda que oferta. No hi havia suficients tests d’antígens i els pocs que havia tardaven a arribar. Ella mateixa ens explica que va haver d’anar a buscar-los a Sils, per posar un exemple.

Els dies previs a les festes de Nadal era realment complicat torbar tests d’antígens. Ara ja se’n poden trobar amb normalitat i fins i tot s’ha regulat el preu: 2.94 com a màxim. Des d’aquesta farmàcia olotina veuen bé que s’hagi marcat un preu màxim, tot i que ells n’han hagut de pagar més cars que aquests 2.94 euros.

Sílvia Ralita, titular Farmàcia Vayreda d’Olot: El preu jo crec que està bé, perquè els tests han d‘estar a l’abast de tothom.

Però…

Sílvia Ralita, titular Farmàcia Vayreda d’Olot: Però clar, ara regulen el preus dels test i nosaltres en tenim en estoc que els havíem pagat més car, del que ara marca el govern. Per alguns vam pagar 5 euros, per exemple.

Des d’aquesta farmàcia olotina creuen que el que més els perjudica són els canvis d’última hora fets de manera ràpida per part dels governs i institucions. A l’altra banda de tot això, però, hi ha la ciutadania, que durant l’onada d’Omicron s’han hagut de fer els seus propis diagnòstics des de casa dels tests d’antígens, prenent, segurament, una responsabilitat que no els pertocava i que des de les farmàcies han hagut de fer pedagogia per ajudar als usuaris.

Sílvia Ralita, titular Farmàcia Vayreda d’Olot: La gent venia una mica peix a l’hora de saber com s’havia de fer el test, com sabies si eres positiu, com s’havia de notificar, on els sortia els resultats, on es podien descarregar l’imprès etc.

Aquesta és la situació a les farmàcies i dels usuaris que hi continuen anant, en busca de tests d’antígens.

x