Els supervivents garrotxins del Costa Concòrdia encara no han recuperat totes les pertinences

Aquest dijous s’han  complert deu anys d’aquestes imatges. El 13 de gener de 2012 el creuer Costa Concòrdia va xocar amb un escull davant la costa de l’illa italiana de Giglio, en un greu accident on van morir 32 persones. Al vaixell hi viatjava el matrimoni Masdeu-Feixas, propietaris d’una carnisseria a Sant Esteve d’en Bas, amb les seves dues filles. Una dècada després, Rosa Feixas recorda així la nit dels fets.


Rosa Feixas, supervivent Costa Concòrdia: “El que més recordo és que menjava una sopa de bolets i de cop sento un daltabaix i veig que la copa del senyor de davant meu em cau dins la sopa. Immediatament cauen tots els coberts, plats, al terra… ens vam quedar dos tres segons sense llum i tothom es va quedar… què ha passat?”

Eren els primers indicis d’un naufragi que els marcaria per sempre tot i haver sobreviscut. Deu anys després, el capità Francesco Schettino compleix una condemna de 16 anys de presó per haver causat l’accident i abandonat la nau abans que els passatgers. En el seu dia, la família va acceptar la indemnització de la companyia, però lamenta no haver pogut passar pàgina: encara no els han tornat el contingut de la caixa forta, que haurien d’haver recuperat en un màxim de tres anys.

Rosa Feixas, supervivent Costa Concòrdia: “Hi teníem rellotges, diners… vaig fer tot el que em van dir, i encara espero. Em falta que em retornin això per poder dir, s’ha acabat la història, però mentre no ho facin, serà com un tema pendent.”

Asseguren que continuaran lluitant per recuperar les seves pertinences de valor, encara que hagin d’anar personalment a la seu de Costa Cruceros i contractar un advocat italià, tal com els hi han recomanat. Al servei OTV a la carta d’Olot Televisió poden recuperar l’entrevista sencera que el programa La Finestra ha fet a Rosa Feixas coincidint amb la primera dècada de la tragèdia.

x