Fusió de rumba i poesia amb Rumbesia

Judit Badia, directora Biblioteca Marià Vayreda Olot: “Generalment totes les activitats que programem des de la biblioteca intentem que siguin prescriptores de literatura. Un dels gèneres que sempre ens agrada molt és el de la poesia, perquè és un gènere que costa més que arribi al públic general. Aquest espectacle va en aquest sentit.”


La Rumbesia és un recital de poesia fusionat amb rumba i rumba catalana, en el que es conjuguen poemes musicats especialment per aquest espectacle, així com versions de poemes ja musicats per altres músics, adaptats per aquesta actuació.

Jose Panzano, Rumbesia: “És una proposta en la que hem musicat poemes d’autors catalans universals i en la que hem fet un procés de documentació i els hem musicat adientment.”

L’espectacle que es va poder veure ahir a la tarda a la Biblioteca Marià Vayreda, Rumbesia del negre al blanc, parla sobre els estats d’ànim, de la rebel·lió dels sentiments, de la tristesa i de la lluminositat de l’alegria absoluta.

Jose Panzano, Rumbesia: “El que ens han dit més vegades és que no s’ho havien passat tant bé en un espectacle de poesia. Per altra banda ens i duen el tema de ser un espectacle fàcil, digerible…perquè la rumba és un ritme que tots portem a dins, és un ritme que tothom pot seguir i que emociona.”

El recital de poesia està format per prop d’una desena de poemes adaptats a rumba d’autors reconeguts com Joan Salvat Papasseit, Maria Mercè Marçal, Miquel Martí i Pol, Montserrat Abelló, Josep Maria de Segarra o Josep Carner.

x