Recursos Educatius, un dels resultats de la fusió cultura-educació

Els recursos educatius de cultura i educació aporten noves experiències als infants i joves de la Garrotxa. Ja es poden apreciar, doncs, els primers resultats de la fusió entre les regidories que va impulsar l’Ajuntament.


Mariona Camps, regidora d’Educació Aj. d’Olot: “És una unió que està donant molt bons resultats i ara és el moment que siguin més visibles, amb aquesta iniciativa ho volem aconseguir”. 

Des de l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot fa anys que es treballa en diverses propostes culturals i educatives que van més enllà d’entendre el ciutadà com un espectador passiu, busquen la implicació de les persones i aconsegueixen uns resultats, tant a curt com a llarg termini, molt valuosos per a tothom.

Els Museus d’Olot, la Biblioteca Marià Vayreda i el Teatre Principal d’Olot desenvolupen diverses propostes per a infants i joves, que intervenen en la formació de l’esperit crític i en la comprensió del món. Es tracta d’espectacles, activitats, tallers i projectes que fomenten l’interès dels més joves per la cultura de la ciutat.

A banda d’aquests projectes hi ha una molt bona col·laboració de l’Ideal-OJG per a la promoció de la cultura entre els joves. També cal tenir en compte les noves dinàmiques que s’estableixen amb diferents projectes d’entitats com el Petit Format, elMini o Lluèrnia, que han inclòs en les seves programacions aquesta visió educativa i que també exploren la relació de les diferents disciplines de l’art amb la ciutadania.

El tàndem cultura-educació permet obrir infinitats de possibilitats perquè esdevingui, més que una simple oferta, una manera de provocar el canvi social i la millora de la vida de les persones, objectiu de l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot.

x