La Garrotxa comença a prevenir incendis amb franges de protecció

Aquestes franges tenen una doble funció. D’una banda, serveixen per mitigar l’acció d’un foc provinent de la zona forestal per facilitar les tasques d’extinció i, d’aquesta manera, salvaguardar els nuclis habitats i les persones. De l’altra, aquestes franges han de prevenir l’avanç d’un incendi originat dins mateix d’un nucli habitat i evitar-ne la propagació cap a la massa forestal.


Es tracta d’un projecte que fa anys que estava pendent i que ja s’ha dut a terme en altres comarques.

Alba Ocaña, tècnica d’Emergències i Protecció Civil del Consell Comarcal de la Garrotxa: “A l’Alt Empordà ja s’està fent i anem una mica  la cua. Havíem de començar a treballar. Es va començar per Olot i aquesta setmana anirem a les Planes d’Hostoles. El Consell va tenir una finestra econòmica que hem aprofitat”

El Consell Comarcal és qui finança i executarà i l’obertura de les franges, actuacions que es duran a terme al llarg del primer trimestre de 2022. Posteriorment, els ajuntaments participaran en el manteniment d’aquestes franges. A partir de diferents paràmetres, s’han estudiat els municipis per separat i ja s’ha començat a treballar.

Abans d’iniciar els treballs, el Consell Comarcal de la Garrotxa ha realitzat els contactes amb tots els propietaris afectats pel projecte i s’han dut a terme sessions informatives per explicar les tasques que es realitzaran i resoldre qualsevol dubte dels propietaris i veïns.

x